Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Naši projekti

Male grupe za velike ljude

Male grupe za velike ljude

Svrha projekta prevencija je svih oblika ovisnosti kod djece na području Požeško-slavonske županije kroz podizanje svijesti o opasnostima sredstava ovisnosti, s krajnjim ciljem smanjenja broja onih koji se upuštaju u eksperimentiranje s istim.

Opći cilj: prevencija i smanjenje pojave ovisnosti među djecom i rizičnog ponašanja djece te povećanje zaštitnih faktora i smanjenje rizičnih faktora koji doprinose pojavi ovisnosti kod djece i mladih

Specifični ciljevi: -povećanje svjesnosti mladih, njihovih obitelji i ostalih stanovnika Požeško-slavonske županije o štetnom utjecaju ovisnosti o alkoholu, pušenju, drogama, kocki i novim tehnologijama, te njihovom štetnom utjecaju na zdravlje, -povećati   dostupnost projekata prevencije svih oblika na području Požeško-slavonske županije, -osigurati dostupnost izvaninstitucijskih usluga i dnevnih aktivnosti, -smanjiti učestalost i intenzitet konzumiranja sredstava ovisnosti, kao i odgodu prvog konzumiranja.

Direktni korisnici su djeca i mladi od 7 do 18 godina te njihovi roditelji, s područja Požeško-slavonske županije, s naglaskom na djecu u riziku te djecu s poteškoćama u ponašanju, učenju i razvoju i djecu niskog socioekonmskog statusa iz ruralnih nerazvijenih područja, najmanje 200. Indirektni korisnici su obitelji djece, nastavnici,mediji, udruge predstavnici lokalnih vlasti te građani.

Projekt je financian od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a ukupno trajanje je 12 mjeseci; od 1.4.2023. do 31.3.2024.

Zaštita ljudskih prava

Donatori projekta

Humanitarna udruga Humanum

Povezane aktivnosti

Edukativni priručnik u sklopu projekta Podržane, snažne i

02. lip 2023.
https://anyflip.com/uyjpb/hvtj/   Projekt „Podržane, snažne i informirane- budućnost...
Više detalja

Projekt Halo Humanum - radionica ne budi anksiozan - diši!

06. tra 2022.
Dana, 6.4.2022. u srijedu , u sklopu projekta Halo Humanum, održana je psihološka radionica za...
Više detalja

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum

Svrha osnivanja Udruge je humanitarni, socijalni i edukativni rad usmjeren promicanju i zaštiti ljudskih prava.
Kontaktirajte nas