Čaj za malog zmaja 2021.

U organizaciji Udruge Humanum i u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Požega, Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za hitnu medicinu, Gradom Požega, Općom županijskom bolnicom Požega, Veleučilištem u Požegi, Gradskom Knjižnicom, gradskim osnovnim školama, vrtićima grada Požege, Udrugom narodnog zdravlja Andrija Štampar, te Udrugom Zdravi život petu godinu za redom održat će se humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“. Kao i do sada, cilj akcije je olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva.

Akcija će trajati od 3. do 31. prosinca i namijenjena je djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti centra za socijalnu skrb Požega, kojima nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja bi im olakšala zdravstvene teškoće i ojačala imunitet. Prošlih godina prikupljeno je donacija u vrijednosti oko 70.000 kn. Najmlađih korisnika kojima se želi pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće ove je godine 92 u ukupno 44 obitelji. 

Građani mogu od 3. pa do 24. prosinca u prostorije Centra za socijalnu skrb Požega i Gradsku knjižnicu, ali i na lokacijama svih ostalih partnera donijeti gotov poklon za malog korisnika socijalne pomoći ili barem jedan artikl, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka struke. Ideja je da to budu korisne, zdrave stvari. To može biti šal, kapa, rukavica, med, čaj, sirup za snižavanje temperature, sirup za iskašljavanje, četkice za zube, paste za zube, toplomjer, pribor za dječju higijenu. Svakoj obitelji se priprema paket prikladan za veličini obitelji i dobi djeteta, a paketi će biti predani roditeljima unutar lokalnih zajednica.

Scroll to Top