I moj tata je sjajan tata! – projektne aktivnosti

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum od studenog 2018. godine provodi projekt „I moj tata je sjajan tata!“ čiji cilj je savjetodavnim, edukativnim i zabavnim aktivnostima s djecom potaknuti očeve na veću uključenost u obiteljski život te na aktivniju roditeljsku ulogu.

Sredstva za provođenje projekta (77.000,00 kn) odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece.

U sklopu projekta svaki tjedan se roditeljima šalju newsletter-i s edukativnim i zabavnim sadržajima kao podsjetnik da odvoje vrijeme za djecu te da zajedničko vrijeme što kvalitetnije provode.

U rujnu će se održati edukativne i savjetodavne radionice, o čijim točnim terminima će zainteresirani roditelji naknadno biti obaviješteni. Cilj radionica je osnažiti očeve u njihovoj roditeljskoj ulozi kroz razmjenu iskustava s drugim očevima, učenje novih vještina komunikacije te vježbe i aktivnosti koje im olakšavaju svladavanje svakodnevnih ili specifičnih roditeljskih izazova.

Aktivnost “Što muči tatu”, organizirana je tako da se roditelji putem internetske stranice udruge, e-mailom ili telefonom mogu obratiti za individualno psihosocijalno savjetovanje vezano za odgoj djece i prevladavanje problema u odgoju djece te ostvarivanja prava iz područja roditeljstva.

Ovim putem pozivamo roditelje da nam se obrate i preuzmu pakete za svoju novorođenčad.

dav

Projekt se provodi do kraja listopada 2019. godine te će se do kraja provođenja projekta izraditi priručnik sa sadržajem newsleter-a koji su se e-mailom slali roditeljima.

U lipnju je održano druženje roditelja i djece “Tata od formata”, popraćeno fotografiranjem selfie booth-om.

img_8635 img_8636 img_8689img_20190605_162015

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo na raspolaganju:

  • Facebook stranica: Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum
  • E-mailom: humanum@gmail.com
  • Internetska stranica: humanum.hr
  • Mobitel: 098/919 10 30 (Ivana Soldo, voditeljica projekta).

grb_rvac_demtransparentresh

Scroll to Top