I moj tata je sjajan tata!

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum počela je s provođenjem projekta „I moj tata je sjajan tata!“ čiji cilj je savjetodavnim, edukativnim i zabavnim aktivnostima s djecom potaknuti očeve na veću uključenost u obiteljski život te na aktivniju roditeljsku ulogu.

Sredstva za provođenje projekta (77.000,00 kn) odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece.

U današnje suvremeno vrijeme roditeljima je sve teže nositi se s izazovima roditeljstva te im savjetima i edukacijom želimo olakšati njihovu svakodnevicu. Pružanjem potrebne podrške i edukacijama pridonijet će se  usklađivanju obiteljskog i profesionalnog života, osnažit će se uloga očeva u aktivnoj skrbi o obitelji uključivanjem u ranu skrb o djeci te majkama omogućiti ravnopravnije sudjelovanje na tržištu rada.

Projektne aktivnosti kojima to želimo postići su:

  1. E-podsjetnik: Očevima uključenim u program primanja tjednog newsletter-a korisnim savjetima u pitanju odgoja djece poslužit će kao podsjetnik da odvoje vrijeme za djecu i obitelj te ponuditi zanimljive igre i odgojne sadržaje za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena s djecom.
  2. Što muči tatu?: Servis za razmjenu pitanja i odgovora kao individualno psihosocijalno savjetovanje roditelja, osobito samohranih roditelja, putem internetske stranice udruge, u posebnoj rubrici na temu odgoja djece i prevladavanja problema u odgoju djece te ostvarivanje prava iz područja roditeljstva.
  3. Edukativne i savjetodavne radionice: Cilj radionica je osnažiti očeve u njihovoj roditeljskoj ulozi kroz razmjenu iskustava s drugim očevima, učenje novih vještina komunikacije te vježbe i aktivnosti koje im olakšavaju svladavanje svakodnevnih ili specifičnih roditeljskih izazova. Očevima koji će sudjelovati na porodu podijelit će se paketi za novorođenčad.
  4. Tata od formata: Zajedničko druženje povodom obilježavanja Dana očeva (19.03.). Organizirat će se turnir u igranju različitih društvenih igara, uz fotografiranje selfie booth-om.

Projekt traje 12 mjeseci, molimo sve zainteresirane roditelje da nam se jave ukoliko su zainteresirani za sudjelovanje u projektnim aktivnostima:

Scroll to Top