“U projekt se uključi i prijevoz naruči”

untitled

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava kreće u provedbu sa još jednim projektom namijenjen starijim osobama pod nazivom “U projekt se uključi i prijevoz naruči!”

Kao što i sam naziv govori riječ je o organiziranom prijevozu za starije osobe sa područja Općine Čaglin, Jakšić i Brestovac. Dakle dovoljno je da ste stariji od 60 godina i da imate potrebu koristiti organizirani prijevoz. Prijevoz će se odvijati na tjednoj bazi; svaki tjedan jedna Općina te će pokrivati sva okolna naselja.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojemu je opći cilj razvoj izvaninstitucionalnih prijevoznih usluga namijenjenih starijem stanovništvu na ruralnim i slabo naseljenim područjima te područjima posebne državne skrbi Općine Čaglin, Jakšić i Brestovac.
SPECIFIČNI CILJEVI:
-sprječavanje socijalne izoliranosti starijih osoba iz ruralnih područja zbog nedostatka primjerenog i besplatnog prijevoza,
-prevencija institucionalizacije kroz osiguranje novog korisnog sustava pomoći i podrške,
-osiguranje dostojanstvenih životnih uvjeta starijim osobama uz uvažavanje njihovih osnovnih i posebnih potreba i pružanje mogućnosti njihova zadovoljenja,
– uključivanje lokalnih zajednica u brigu za starije građane,
-povećati sigurnost osoba starije životne dobi širenjem informacija koje će im pomoći kako bi u najboljem interesu raspolagali imovinom uz sprečavanje da budu žrtve istoga,
-promicanje zaštite prava starijih osoba pružanjem savjetodavne i informativne pomoći o problemu nasilja, te širenje spoznaje o prisutnosti zlostavljanja nad starijima.

Ukoliko ste zainteresirani te ispunjavate uvjete slobodno se obratite (Ivana Barišić, 092/1376772, voditeljica projekta), a mi se radujemo što našim radom možemo učiniti još nešto za starije naše županije.

Scroll to Top