“Ritmom tržišta” projekt podrške zapošljivosti i promocije mentalnog zdravlja žena na izdržavanju kazne zatvora

Projekt Ritmom tržišta projekt je podrške zapošljivosti  i promocije mentalnog zdravlja namijenjen ženama na izdržavanju kazne zatvora, a financiran od strane Ministarstva pravosuđa.

Aktivnosti projekta  usmjerene su promicanju i unapređivanju tretmanskog rada sa zatvorenicama te pripremi postpenalnog prihvata zatvorenica kroz aktivnosti edukativnih radionica s ciljem usvajanja znanja i jačanja vještina za potrebe zapošljavanja po izlasku iz zatvora.

Tijekom prva četiri mjeseca projekta proveden je prvi ciklus edukativnih radionica stručnog tima (socijalna radnica, pravnica)  unutar zatvorenog i poluotvorenog dijela kaznionice za žene u Požegi.

Žene na izdržavanju kazne zatvora s mogućnošću odsluženja kazne u narednih godinu dana sudjelovale su na ukupno 8 radionica, na kojima su imale mogućnost pripremiti se za kvalitetno traženje zaposlenja koje će im omogućiti egzistenciju i spriječiti mogućnost ponovnog činjenja kaznenih djela.

Sudjelovanjem na radionicama zatvorenice su poboljšale otpornost da ustraju pred preprekama u procesu traženja posla, identificirale su vlastite vještine, upoznale se s mogućnostima cjeloživotnog obrazovanja, poboljšale vještine učinkovitih strategija traženja posla (networking, vještine učinkovitog prezentiranja budućem poslodavcu), povećale motivaciju i razinu mentalnog zdravlja korisnica te smanjile simptome stresa.

Sljedeći ciklus radionica za novu skupinu predviđen je za jesen 2017.

kaznionica-pozega

Scroll to Top