“Predstavi se i zaposli”

Projekt “Predstavi se i zaposli” u svibnju 2016. godine započeo s provedbom svojih aktivnosti uz financijsku podršku Hrvatska banke za obnovu i razvitak te Požeško slavonske županije.

Projekt je namijenjen  međusobnom povezivanju nezaposlenih osoba, osobito onih osoba koje su prijavljene u najvećem broju : nezaposlene mlade osobe do 30 godina s najviše završenom srednjom školom te nezaposlene osobe starije od 45 godina bez obzira na stupanj obrazovanja te organizacijama civilnog društva s područja Požeško slavonske županije.

Projekt će obuhvaćati aktivnosti :

1) Individualnog rada s navedenim nezaposlenim osobama kako bi stekli nova znanja s ciljem kvalitetnijeg predstavljanja pred poslodavcima iz različitih sektora (tijekom kolovoza, rujna i listopada 2016.g.);

2) Grupna radionica s ciljem upoznavanja nezaposlenih osoba s izradom aktualnog Europass životopisa i vrsti zamolbi za posao, upoznavanje sa sustavom E- građanin i mogućnostima on-line prijava na natječaje za posao (studeni 2016.g.);

3) Uspostava web stranice na kojoj će se na jednom mjestu objediniti potrebe organizacija civilnog društva s područja Požeško slavonske županije i interesi potencijalnih radnika i volontera za rad (svibanj-lipanj 2016.g.).

Organizacije civilnog društva moći navesti svoje potrebe za radnicima ili volonterima, dok će zainteresirane osobe na web stranici moći istaknuti svoje iskustvo, stručnost ili osobite kompetencije za rad ili volontiranje u potrebitim organizacijama civilnog društva.

Za potrebe provođenja individualnog tromjesečnog rada s korisnicima odnosno pružanje usluge pomoći pri izradi životopisa i zamolbi za posao opremit će se prostor udruge s jednim  računalom i jednim printerom za besplatan rad i tiskanje dokumenta korisnika, a za potrebe prijave na natječaje za zapošljavanje.

 

Scroll to Top